NAŠI SASTOJCI

ZAŠTO JOŠ UVIJEK RADIMO VLASTITI JEČMENI SLAD?

ZAŠTO JOŠ UVIJEK RADIMO VLASTITI JEČMENI SLAD?

Genijalnost Josefa Grolla, našeg prvog pivara, bila je u tome što je u našoj pivovari u Plzeňu kombinirao najfinije češke sastojke s najmodernijim pivarskim tehnikama.

Groll je bio prvi koji je stvarno kontrolirao boju i okus gotovog slada. To je postigao spravljanjem češkog ječma korištenjem nove metode sušenja koja nije izlagala zrna opeklinama na otvorenom plamenu, već ih je sušila toplim zrakom.

Ovo nije stvorilo samo prvo zlatno lager pivo na svijetu – također je stvorilo naš vlastiti specifični slad nazvan Pilsner slad, s točnom specifikacijom sušenja, koji je danas poznat diljem svijeta kao osnova za pravljenje pilsner-stila lagera.

Mi smo inzistirali na nastavku ove tradicije Pilsner slada više od 180 godina – čime održavamo Grollovu inovativnu baštinu živom! Tu baštinu možete okusiti u svakom gutljaju.